svar

Den som svara rätt om vilken av mina hästar som är krubbitare är Camilla! :)
Marie får dock en länkning eftersom Camilla inte har någon blogg.

dagens ridpass

Red båda hästarna i ridhuset idag. Båda hade graman.
Jag köpte ett tredelat väldigt rörligt mylerbett på globen. Red med det i söndags men Calle verkade inte riktigt acceptera det men idag red jag med det igen och han verka gilla det trots allt! Superfin var han. Jag satte fast graman på sidorna. Han vill inte riktigt böja halsen åt höger så där tog jag hjälp av graman och han va tvungen att böja på sig, då va han riktigt fin efter! Jobbade på att öka och minska galoppen samt jobba lite i vågan "obekväma" galopp. Lite mer banhoppningsgalopp. Dock galopperade jag inte för mycket då jag är så nojjig
Rille red jag ett ordentligt pass, i början krävde jag inte mycket då det inte är så konstigt att det tar lite tid för dem att komma igång när det är minst -13 grader...men mot slutet var han riktigt fin! Jobbade på byten, fatta galopp från halt & skritt samt galoppiruetter! Galoppiruetterna är ju inte dem bästa och inte riktigt piruetter då han inte orkar men han försöker och är superduktig!
Riktigt fina var båda idag och Calle är ser äntligen ut som en häst nu när jag har klippt honom. Rille ska klippas på lördag eller söndag eftersom vi ska rida för Lotta Björe på måndag! :)

globen shopping

Va i globen fredag och lördag. Det blev lite shopping! 

 - Svarta Veredus carbon gel (har redan ett par i storlek M svarta som är för små och till salu!)
-rött Ana Scarpati schbrak
-svart/rött tattini schbrak med bling
-swaroski pannband som det står "i <3 my horse" (sjukt snyggt!!)
-JW lackträns
-vintertäcke från horsewear
-mylerbett

skulle köpa Freejump stigbyglar bruna/beiga men jag ska beställa dem istället :)


hej då stockholm

nu åker jag till teneriffa så tänkte ha en frågestund medans =) fråga vad ni vill kommer hem den 5 december =)


//Lotta


dagens ridpass

Jag red Calle i ridhuset, jobbade på att få loss honom fram. Samma sak som jag gjorde med Royal och det funkade bra. Red i alla gångarter i låg form och kommer göra det ett tag framöver.
Rille red jag en kortis i ridhuset, han satt fast men i slutet var han fin och han fick en fin och rund form.
imorrn ska jag till Globen med skolan! är det några fler som ska dit? :)

vilken?

Tänkte vi kunde göra någonting lite roligt! En gisslek, den som svarar rätt först får en länkning.
Vilken av mina hästar är krubbitare?

Gästtränare

Som ni kanske vet så går jag på hästgymnasium med special inriktning på Hoppning.
Varje torsdagar hoppar vi på Djurgårns Ridskola. Vi har en gästtränare ca 2 gånger per termin. Förre året hade vi Kristian von Krustjerna (clinic som några fick rida för) Arnold Assarson (clinic, jag fick rida och hade med mig Calle) och så Emma Karlsson som alla fick rida för.
den här termin har vi ridit för Annika, vet dock inte vad hon heter i efternamn. Vet att hon tävlat 140 internationellt och är fälttävlanstränare och är oftast på Ryttarstadion. Och nästa måndag 6/12 ska alal få rida för Lotta Björe. Man får välja vilken nivå ma vill rida på. Det är markarbete - om man till exempel har en grön/unghäst. markarbete med lite högre hinder och sen hoppning eller vad man nu ska kalla det :P
Jag tycker Annika va väldigt bra och skulle gärna vilja rida för henne igen! Jag fick en häst som jag aldrig ridit förr, Royal. För stor häst för mig och stark och tung. Ingen brfa kombination då jag är så liten och kort hehe. Det blev alltså mycket ridning med sitsen för att få stopp på hästjäkeln. Royal är känd för sina nitningar och även idag nitade han mycket så det va mindre kul...Hade tänkt ta med mig Rille men ville inte köra när det är så mycket snö.
Vi började rida fram till självständigt och sen fick vi hjälp av Annika. Jag jobbade mycket på att få loss Royal då han är så "plankig" som Annika sa så fint! Jobbade på en åttvolt och att han skulle korsa frambenen och komma loss dör och sen när man byter volt ha en lite mer aktiv och sen ta fram innerskänkeln så han korsar fram. Fick loss honom ganska bra där och fick mycket beröm av Annika efter ridpasset eftersom han är för stor för mig och inte välrdens lättaste (inte bättre att jag aldrig ridit honom förr) en stor eloge till mig sa hon. Hon tyckte det var bra att jag va så aktiv, positiv samt ambitiös trots att han va taskig och nitade fast jag gjorde rätt!
Vi började med markarbete och trava över bommar. Sen gjorde vi 5 och enhalvan så hon kunde se hur hästarna hoppade. Redan där började han nita...men fick över honom några gånger ändå. Sen skulle vi rida på hindrena i galopp, några nitningar så dem fick sänka. tråkig häst haha. Men sen mot slutet när jag fick en bra galopp och red som bara den och tänkte att han inte skulle nita, det blev att han fick hoppa lite på fart så kanske jag fick lite mer gratis men så vare inte alltid. I slutet när vi skulle hoppa på medelinjen, då stod oxrarna snett trots det skulle man rida rakt fram och hoppa dem.
Överlag är jag ändå nöjd, jag gjorde så gott jag kunde med Royal den surpuppan. :)
Har redan varit i stallet och ridit båda mina små pollar. Berättar om det senare ikväll. när jag kommit hem, ska till frissan nu och klippa håret. :( gillas inte.
Over and Out,
/Nicole

i'm back

...för tillfället.
Idag vilade Rille och jag red Calle i ridhuset.
Han vilade igår eftersom jag har ett viktigt matteprov idag som jag va tvungen att plugga på. Jag skrittade mest eftersom han fortfarande är under igångsättning. Veterinären sa att jag redan kunde börja rida honom som vanligt men jag vill ta det lugnt. Han är fortfarande öm under såret (som nu har blivit ett ärr) såret är helt läkt och ser fint ut. Men som sagt gjorde sparken väldigt ont och nudda benhinnan vilket fortfarande gör ont så han är öm och kommer vara det i ca 2 veckor till.
Han va ganska fin, red i väldigt låg form. det jag ville var att han skulle jobba med ryggen och söka sig neråt-frammåt. Det blev mest skritt och trav, mest ridning på rakt spår men gjorde även några stora volter bara för att böja igenom honom. Jag tog även en kort galopp i båda varven, han kändes fin och fräsch!
Malin hoppade samtidigt och OM jag & Calle också va sugna! det får dock vänta sa 2 veckor innan vi börjar hoppa.

tvek?

Jag vet verkligen inte om jag vill blogga eller inte. Ni är så tråkiga läsare eller vad man nu ska säga...jag vet inte. Bloggar när jag känner för det.
tack och hej!

kort hästdag

Promenerade med båda hästarna idag, kom till stallet sent och det va träningar i ridhuset så jag ville inte gå in och störa. Mysigt att promenera med dem ute, pigga och glada!

Svar på Lottas frågor

Jag ska självklart också svara på Lottas frågor!
1. Dem märken jag vill ha i internetbutik är - Dyon, eskadron, schoeckmöhle, JW, GPA, Animo, Veredus, Tattini, CWD, Pikeur, GG, Scapa, horsewear, back on track, Kingsland. det är bara några!
2. Betalningsättet som är det vanligaste. Fraktsätt, hämta ut på posten själv!
3. Jag beställer väldigt ofta på nätet!
4. jag fortsätter köpa på samma ställe ifall dem har mycket olika grejer att välja mellan och snabb leveranstid samt bra priser.
5. Det tycker jag vore riktigt smart! Många skulle nog köpa och få mer intresse för butiken.

Calles outfit

Träns - John Whitaker
Martingal - ?
Sadel - Pessoa Legazy x3 (tror jag)
benskydd - veredus eller eskadron
magplatta - ?
stigbyglar - Sprenger
padd - ?

Rilles tävlingsoutfit

Träns - Dyon
Sadel - E.Jeffries Elite
Förbygel - Henry de Rivel
Benskydd - Veredus
stigbyglar - freejump
sadelgjord - ?

Tävlingsoufit

Tänkte göra min tävlingsoutfit!
GPA hjälm
Svart Pikeur Kavaj
Air 08 säkerhetsväst(?)
Röda Tretorn
Röda Kingslandhandskar
Vit tröja från Cavallo
Charles Owen hjälm
Animo kavaj
röda Kingslandhandskar
Säkerhetsväst Air 08
Veredus stövlar

en fråga till er läsare?

bara en kul grej jag kom på just nu.. detta gäller ju då hästsporten =)


 1. Vad/Vilka märken och saker vill ni ha i en internet butik?

2. vilka betalningssätt/Fraktsätt?

3. beställer ni ofta från internet?

4. vad gör att ni fortsätter handla i en viss butik alltså online?

5. och skulle ni tycka om fall onlinebutiker åkte runt lite ibland och sålde grejer på olika klubbar och så vidare?




bara nått jag undrar? så svara nu =) kul att veta och det va visst inte bara en fråga utan flera:p om ni svarar först så svarar jag sen =) (skriver iordning mitt inlägg nu så behöver jag bara publicera =) ) nicole svara du också =)

Kommer även skriva in svaren i ett inlägg och länka till eran blogg =)


// Lotta


har nyss hämtat...

Har nyss hämtat ut mitt paket jag beställde för ett tag sedan med en kingsland jacka  =) och den passade super.. perfekt att ha nu i vinter också det e typ en vinter/höstjacka tycker jag.

denna va det:

tycker den e as snygg =)

// Lotta


Cannavaro

Har haft Cannavaro i 1 år idag! Helt sjukt hur snabbt tiden går!!! Därför, blire bildbomb från den tiden vi haft änsålänge.



provridning


första dagen hemma, precis urlastad.

i hagen första dagen

första "tävlingen"

P&J Ekeby, efter att han varit sjuk. Felfria i båda klasserna.

första tävlingen, gymnasiaden.

vi var med på en Clinic för Arnold Assarson

första lokala tävlingen

vår andra 110 cm

vår första placering, 105 cm.

första placeringen i 110 cm

dressyr för Emma Karlsson






















sista tävlingen slutade med felfri runda och 8de placering i våran 115 debut.

Änsålänge har vi placeringar i 1m, 105 cm, 110 cm & 115 cm. Förhoppningsvis får vi massa fler placeringar nästa år för så j*vlar visar vi vad vi går för!


PM Clinic

Orkade inte uppdatera då jag kom hem väldigt sent och va extremt trött så det blev sängen direkt.

Clinicen va jättebra och man blev väldigt inspirerad som ryttare! Han pratade mycket om att vi svenskar rider mycket med handen, vilket är sant. Fokus va även på det att rida med så lite hand som möjligt och vägra rida med handen. Inte så lätt men någonting alla ryttare bör tänka på. Jag vet själv att jag rider lite för mycket med handen.

Dem började med att trava runt och få hästarna avslappnade och lyhörda. Mycket travarbete i låg form "som en åsna som vill ha en morot" så mycket ska dem sträcka ut nosen. Hästarna skulle trava igenom hela kroppen och böja sig på voltspåren, vissa hade lättare och andra lite svårare. Dem jobbade även på att lägga in 2 skrittsteg och sen trav 6-7 steg och en "nej jag ändrar mig trav" att dem bryter av till skritt men precis innan hästen bryter av bestämmer dem sig för att fortsätta trava ändå. Något jag ska prova med båda hästarna! I galoppen så jobbade dem lite i förvänd galopp, tempoväxlingar osv. Väldigt nyttigt att se!

De hoppade lågt på s-båge. Kombination med 1 galoppsprång och sen på andra långsidan räcke - 3 gsp - oxer - 3 gsp - plank.
I kombinationen skulle dem hoppa igenom det men andra gången skulle dem sakta ner till skritt mellan kombinationen UTAN att ta i med handen. Om hästen inte stanna skulle dem styra hästen mot väggen. Vissa hade lite lättare andra lite svårare. Samma sak på andra långsidan hoppa räcket, oxer och sen skritt innan planket. Inte lätt!

Det va väldigt fina hästar men jag gillade mest Andy's 6åriga valack, superfin häst!

Skulle gärna vilja rida för Pether Markne men det är någoting jag väntar med tills jag har blivit duktigare och stadigare i min egen ridning. Han är väldigt vass och säger som han tycker. Men en väldigt bra tränare som man säkert kan lära sig otroligt mycket av och utvecklas mycket.

Idag har Calle fått gå ut i hagen igen. M har delat hans och Rilles gammla hage i 2 så dem går inte tsm längre. Dem busade på varsin del av hagen! Tråkigt att dem inte går tillsammans men vill inte att dem ska göra illa varandra så någonting sånthär händer igen. Dem kan få gå tillsammans under uppsyn och med skydd på! Inga fler skadade hästar, tack!

Nu ska jag åka till stallet och rida Rille och prova det dem gjorde igår på clinicen och Calle ska jag jobba lite i skritt.

jag & Klara när vi tävlade på Bromma RK

//Nicole


Mälarkliniken

Hemma efter en väldigt lång dag! Gick upp 5.30 och vi åkte från stallet vid 7. Det blev dock väldigt virrigt på vägen dit då vi på något sätt lyckades hamna på andra sidan vattnet så vi fick åka runt. Vi kom 1 timme för sent och resan tog 3(!!!) timmar när det egentligen skulle ta ca 1 tim 30 min.
Hon började med att känna igenom honom och frågade lite om vad som hänt osv. sen fick jag skritta med honom och sen trava. Hästen visade ingen hälta alls när han va väldigt halt i söndags. Vi longerade även honom i alla gångarterm helt fräsch. han är dock lite extra försiktig med det benet han blivit sparkad på. Så det är lite hackigt. Han röngtades också för att kolla att han inte hade någon fraktur eller något liknande, mest för säkerhetsskull. Han var helt clean!
Så diagnosen blev: fräsch häst! Jag ska skritta honom veckan ut sen kan jag börja rida som vanligt lite smått och öka succesivt. Superskönt! Han får även gå i hage men somsagt kan han inte gå med Rille för dem gör ju illa varandra så dem får gå i hage bredvid varandra och dem kan ändå nosa på varandra. det är dock så lerigt i hagarna så calle ska vara lindad så det inte kommer lera på såret. Såret ser superfint ut ich har blivit en skorpa men vill ändå inte riskera något.
Veterinären trodde han va halt eftersom han va väldigt öm efter sparken. Troligtvist så träffades benhinnan vilket gjrode väldigt ont och nu har det börjat sluta ömma. Lite öm är han fortfarande därför ska jag fortsätta skritta och sen kan jag börja trava lite smått.
Är verkligen jätteglad att han är helt fräsch och han skötte sig exemplariskt på kliniken!
Rille red jag när jag kom tillbaka. han va jättefin och pigg och glad. Lite busig som sparkade bakut när jag skulle göra byten hihi. sötboll han är. Ruskigt fin börjar han bli nu!
Nu ska jag äta för jag ska på Clinic (Pether Markne) i Bromma, Äppelvikens ridskola. Ska bli intressant, skriver om det senare ikväll om jag orkar. Måste plugga!
//Nicole

på väg till kliniken

hästen är lastad och klar och nu åker vi!

kliniken

Imorrn åker vi till Mälarkliniken med Calle. Hoppas att det inte är något allvarligt med honom! Han är pigg och glad iallafall, saknar att tävla honom och rida!

svar till anonym

Tack för ditt svar!
Jag avanmälde mig igår då jag tänkte precis som du skrev - lättast att deb lokalt och göra det så enkelt för honom som möjligt. Och ja - har hört att södertörn är dåligt och att man helst inte ska tävla där.

skadad rygg

hej det har varit dålig updatering av mig pga att jag inte kunna göra så mkt med min häst den sensate tiden då jag fått nått skumt i ryggen så kan nästan inte ens röra mig men ska försöka komma igång nu igen ..


södertörn

Behöver lite hjälp av er då jag velar fram och tillbaka.
Jag har anmält mig till Södertörn med Rille, 105 & 110. Debut i 110. Men jag har hört av oliak håll att Södertörn har svåra banor och titthinder. Rille är ju lite tittig av sig och när han deb 110 vill jag att det ska vara en lätt bana så han inte behöver anstränga sig allt för mkt.

Vad tycker ni? Är Södertörn ett bra ställe av debutera 110 (rider avd B och det är regionalt) eller bör jag vänta till nästa år istället?


dagens ridpass

Det kändes verkligen konstigt att rida idag igen! Va ju lite mer än 1 vecka sen jag red sist.
Jag red Rille i ridhuset eftersom det hade redan hunnit bli mörkt och det va snöstorm. Tråkigt väder att komma hem till! Han va ganska fin, han va väldigt stel i början men blev fin och rund i formen. Red inte så hårt eller länge eftersom jag mest bara ville känna på honom. Imorrn är det hoppträning, känner redan nu att jag är lite ringrostig.
Calle ska jag ju bara skritta. det fick bli lite ute men det är så slaskigt att jag gick in i ridhuset och gick med honom där ett tag. Fy vad feg han va, blev rädd varje gång det ramla ner snö från taket. Helt galen var han även ibland, lite skulle han stajla.
Det suger verkligen att Calle har skadat sig, typiskt! Rådmansö va sista tävlingen för året och glad är jag iaf att sista tävlingen slutade med en placering på våran debut.

blogga?

Jag undrar ifall ni vill att vi ska blogga? känns ju inte precis så kul att göra det om ni inte visar något "intresse" för vårt bloggande.

hemma

Jag är hemma nu och deppar sönder pga vädret! Det va 39 grader och nu är det snöstorm och minusgrader...deppmode på det.
Ska snart till stallet och pussa på mina hästar och rida på Rille. Har saknat dem såååå mycket. Calle har visat sig vara halt på det benet han blev sparkad på...hoppas det inte varar länge men men. Vi som skulle ha tävlat i södertälje på torsdag.

im back

förlåt för dålig update men jag har inte haft hästen på en hel vecka och en massa annat har hänt. men nu e jag tillbaka..  saknat mig? :p


// Lotta


bloggen?

verkar ha dött helt! men eftersom ni inte klagar på uppdateringen så behöver vi knappt uppdatera något. :)

bortrest

bortrest, kör en frågestund. tja!

//Nicole

RSS 2.0