slutar blogga

Tack och hej. Slutar blogga har nu... Kanske borjar blogga har igen eller pa min egna blogg.

tja och God jul pa er!


vinterbilder & frågestund

Åker bort idag och 3 veckor fram! Vet inte riktigt hur det kommet bli med bloggandet men kommer nog komma lite inlägg då och då!
Igår lämnade vi hästarna på Sjöbacka Gård för Emeli Emteryd ska rida dem. Topptrimmade kommer de vara sen!
Vi kör en frågestund tills jag kommer hem, alltså 09/01!

praktik & dagens ridpass

Kom till Helena P vid 12 eftersom jag hade viktiga grejer att fixa idag. När jag kom dit fick jag rida Venice, och jag red dressyrlektion för HP. Det gick riktigt bra, Venice va superfin! Vi fick trava lite över bommar och red mest lösgörande. Sen red jag Campo på deras äng. Han va helt flippad och busade. Inte så behagligt när en häst som är närmare 180 skjuter rygg, bocka och sparkar bakut. Sitter ju som en fluga på hans rygg! Men ajg satte honom i ordentligt arbete så skärpte han sig och va riktigt fin!
Jag red trimmade Calle lite lätt, han vilade igår så jag red inte så hårt. Vilket jag tydligen gjorde ändå eftersom han blev svettig och skummade pyttelite under sadelgjorden..jag provade även att hoppa några pyttehinder när det ändå var en ponnytjej som hoppade lite. Skällde även ut henne, vissa ponnyryttare är ju helt ärligt dumma i huvet och skyller allt på ponnyn. Inte ok enligt mig! Han va väldigt ovillig i början och ville inte sammarbeta alls utan körde bara upp huvet. Men jag har förstått att han gör så när det är väldigt kallt då han har börjat med det sen det blev kallare. Han blir ju väldigt fin när han har kommit igång, så ska jobba lite i början att låta han ridas fram i alla gångarter utan krav på form eller att han gärna går lite lägre.
Rille va skitjobbig så jag orkade inte rida ordentligt. Han är stel som en pinne men jag red lite lösgörane sen gav jag mig för jag va alldeles för trött för att lossa honom ordentligt. Ska göra det på torsdag istället.
Imorgon hoppar jag båda hästarna, det var såååå länge sen. Hoppade Calle på senaste tävlingen vilket va för typ 3 månader sen helt sjukt!
första gången jag och Rille hoppade efter att jag fick min knäskada. Ruskigt fin var han!

fotografering

Idag följde med Klara till stallet för att fota mig och hästarna när vi red på åkern! Båda hästarna var pigga och glada, speciellt Rille!
Bilderna kommer nån gång i veckan :)

dagens ridpass

Va på granngården en snabbis inne och vi kom dit 14.07 när dem stängde 14.00! men som tur var det fortfarande några kunder inne så vi fick komma in trots alls. Köpte 4 säckar hackad strålusern samt ett amigo täcke (calle har ett likadant) men det va 130 så det var för litet. surt! Han är i behov av ett nytt vintertäcke...eller? haha jodå! Det han har nu har massa småhål osv, inte fint!
Red ut på Rille, slängde på tränset med repnosgrimma och jaktkandar. Skrittade mest bara, han va pigg och glad! Blev lite galopp då han va så pigg så han fick springa av sig. Glad att jag hade jaktkandaret (har ridit med det ca 3 gånger) annars hade jag inte fått stopp på honom...
Calle red jag i ridhuset eftersom det hade hunnit bli mörkt. Hade tänkt somsagt hoppa idag men det va 3 pers inne i ridhuset redan. 1 som red lektion, 1 som tömkörde och 1 som red (dressyrtant :P ) så det passade inte helt enkelt! Ska förhoppningsvis hoppträna för Malin på onsdag!
Calle va iaf jättejobbig idag, ville inte spåra och va bara jobbig i början. Men i slutet var han fin ändå så jag avslutade där. Jobbade mycket i lättsits, det är viktigt att variera sin sits tycker jag!
Imorrn ska jag galoppera med båda hästarna på åkern och Klara ska fota! :D Sen blir julbord i stallet, mums!
Rilles första pay & jump. Första gången vi tävlar på bortaplan.

up up & away

Ska snart åka till Granngården och köpa lusern samt en grep eftersom jag lyckades ta sönder en häromdagen hehe.
Idag ska jag nog ta och rida ut på Rille och så ska jag nog hoppa Calle! Ska bli askul men ska hoppa lågt så det blir mest bara lite lydnad och så bygger jag fram 5,5an om jag orkar. Men det blir iaf att jag bygger fram sockerbitshinder som blir som en S-båge som jag ska träna på att ha 4 & 5 galoppsprång. Att kunna korta och länga galoppen är ganska viktigt! Får se nu hur ringrostiga vi är. Galopperade över bommar i veckan och det gick inte så bra, noll avståndskoll nu kan man säga att jag verkligen är inriden på Rille haha. Men det kommer gå super, Calle är nog mer taggad än vad jag är!
längtar till tävlingsäsongen!

parodi "a la häst"

Antar att dem flesta har sett Bezies video när han strular med sin spegel... Jag har gjort en parodi, ställ inge frågor. Jag gjorde den för skojskull och den åker lika snabbt som jag lagt ut den!

LB

satan vad dåliga vi är på att blogga. Jag undrar ifall det är någonting ni vill att vi ska skriva om?
Imorrn är det iaf hoppträning för Lotta Björe med skolan och jag åker med Rille! Jag klippte honom idag så han är riktigt snygg och va skitfin idag när jag red. Red i ca 15 min, ville bara kolla att allt stämmde och jag va nöjd efter en kvart. Calle fick vila idag, han va så extremt fin igår så han förtjänade en vila, myste och borstade på honom sen fick han gå ut i hagen och busa. Han gillar snö!

RSS 2.0